גלולות למניעת הריון ואימון כושר ?!

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/10/2001 | 18:17 | מאת: tuli

אני נוטלת גלולות דיאנה ON&OFF כ-3 שנים תוך התיעצות עם רופא הנשים שלי כמובן. כשנה וחצי אני מתעמלת קבועה בחדר כושר ,שילוב של תרגילי משקולות (עם חגורת גב) כפיפות בטן , 3 פעמים בשבוע שעתיים כל אימון .לפני כ-4 חודשים נאלצתי להפסיק להתאמן מסיבה פשוטה :אפיסת כוחות פיתאומית ומוחלטת , חולשה הבדיקות הראו שהכל תקין. חברה חקרה ומצאה באינטרנט , קשר ישיר בין לקיחת גלולות אצל נשים צעירות (אגב אני בת 22.5 )לבין התעמלות מאומצת . המחקר מראה כי חוזק העצמות אצל נשים צעירות העוסקות בספורט ומשתמשות בגלולה למניעת הריון , הוא נמוך יותר מאשר אצל נשים שאינן משתמשות בגלולה. נטילת הגלולה מונעת את בניית מסת העצם בעמוד השידרה , אותן נשים צריכות לקחת תוספי סידן . מה שהפריעה לי בפרסום המחקר הזה הוא שלא הרחיבו די על הנושא הסתפקו ב 20 שורות קצרות ולא הפנו למחקר עצמו. והשאלה הגדולה : למה לא מדווחים על הסיכונים הללו ?אני מכירה די והותר נערות צעירות שנוטלות גלולות ומתאמנות ואינן יודעות מזה דבר ? בעודן מנסות לחזק את גופן הן מחלישות אותו, הייתכן ?!!!!

02/11/2001 | 15:33 | מאת: אדי מלמד

יתכן, אולם יש לקחת בערבון מוגבל "מחקרים" וזאת משום שלא כל דבר אשר רושמים עבר קריטריונים מוגדרים של מחקר רשום ומאושר וכתבים בדר"כ נוטים למצוא גימיקים. אני לא הכתובת הנכונה לשאול אותו בנושא. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה