הסבר לגבי פעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

30/07/2020 | 17:27 | מאת: ג

שלום יש לי שחיקה במפרק הרגל(פרייברג) קראתי שמומלץ לעשות שינוי פעילות והדרכה לפעילות גופנית שאינה מפעילה עומס על המפרק. הדרכה לתרגילי מתיחה וחיזוק, התפורים באופן אישי ומטרתם הורדת עומסים מראש המסרק השני ( לדוגמה מתיחה של שרירי הסובך או תרגול להגדלת טווח הכיפוף הדורסלי – dorsal flexion של מפרק הקרסול). תנועתיות וחיזוק שרירי כף הרגל והגפה ללא הגברת עומסים או כאבים על המפרק. לא הבנתי איזו פעילות ספורטיבית ממולצת לי, האם הליכה כל יום שעה זה טוב?

שלום, לגבי פעילות גופנית ברור שיש צורך בפעילות המפחיתה עומסים מהמפרק , הליכה יכולה להיעשות כל עוד אין כאבים , מדרסים עשויים לעזור. במידה ויש כאבים אז רכיבה עשויה להיות פתרון כל עוד העומס אינו רב מדי על כרית כף הרגל , ניתן למקם את כף הרגל על הפדל מעט קדימה יותר לכיוון מרכז כף הרגל. שחייה זו גם פעילות העשויה להתאים. בנוסף שווה לבדוק טיפול בשיטת מאליגן. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה