גומיות התנגדות בהשוואה למשקולות?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

25/07/2020 | 21:08 | מאת: יוסי

ישנו מגוון רחב של גומיות בחוזק ועומס התנגדות משתנה, ממש כמו שיש מגוון של משקלים במשקולות. האם אימון כנגד גומיות יכול לגרום להיפרטרופיה? איך זה בהשוואה לאימון כנגד משקולות? הסיבה שאני מעדיף גומיות היא: שלקנות מגוון משקולות במגוון משקלים זה יקר ובעיקר תופס הרבה מקום בבית.

יוסי שלום, אתחיל מהסוף - ללא ספק משקולות עדיפות, זה לא שלא ניתן להעלות מסה מסוימת בעזרת גומיות אבל אין להשוות ביעילות מול משקולות - הסיבה? גרף ההתנגדות ומגבלת טווח התנועה. בגומייה ההתנגדות ההתחלתית מאד נמוכה ועולה ככל שהגומייה נמתחת יותר עד שהאלסטיות של הגומייה מסתיימת , במצב זה יכול להיות מצבים שלא סיימנו את טווח התנועה. בהצלחה אורי

27/07/2020 | 18:16 | מאת: יוסי

אבל אם אני מקפיד על טווח תנועה מלא בתרגיל אז גומיות יעילות לעליית מסת שריר באותה מידה כמו משקולות?

יוסי שלום, לא. מפני שאלסטיות הגומייה תמיד מתחילה בהתנגדות נמוכה ו/ ומסתיימת בחסר אלסטיות . בכדי לשנות זאת יש להתחיל במצב גומייה מתוח יותר אבל אז יפגע טווח התנועה. אבל!! ברור שעדיף להתאמן עם גומייה מבכלל לא. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה