מה קורה עם הדופק שלי?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/06/2020 | 14:37 | מאת: אלון

שלום. בן 48, רזה, בריא (עשיתי בדיקות מאמץ וכל הנלווה לזה), רץ 3 פעמים בשבוע, 50 דקות בכל פעם, במשך כמה חודשים כבר. אני מנטר את הדופק כדי שלא יעלה יותר מ 85 אחוז מהמקסימום, ברגע שהוא עולה אני עובר להליכה עד שהוא יורד ל 75 אחוז. מה שמוזר לי הוא שישנם פעמים בהם לוקח לי 25 דקות להגיע לדופק 85 אחוז אבל ישנן גם פעמים (מעטות יותר) שאני מגיע לדופק זה תוך 5-10 דקות. הכושר הוא אותו כושר אז למה זה קורה?

אלון שלום, דופק הוא מדד פיזיולוגי קל לניטור ומדידה אך מושפע מגורמים שונים כגון: 1. דיוק / אי דיוק מכשיר המדידה עצמו 2. מצב נפשי 3. עומס חום 4. מחלה 5. סוג המזון (עיכולו) 6. מסלול הריצה עצמו 7. ותק אימונים ( אדם מהמאומן חודשים או שנים) ועוד ..... לכן ממליץ לא להתייחס לשינויים נקודתיים אלא לפרקי זמן . ללא קשר ממליץ לגוון את תכניות האימון באינטרוולים וגם אימוני כוח. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה