כפיפות בטן עם שמירה על הגב

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

11/06/2020 | 23:59 | מאת: מתאמן

היי, רציתי לשאול מה תרגיל כפיפות הבטן הכי יעיל על מנת לפתח את שרירי הבטן ובו זמנית לא לאמץ את הגב.. אני לאחרונה קראתי על תרגיל של מצב 2 (צורף מטה לינק), שבו נשענים על כפות הידיים במצב סטטי והגוף מקביל לקרקע. האם תרגיל זה יעיל ולא פוגע בגב? כמה שניות צריך להיות במצב סטטי מבלי שלחץ הדם יעמיס על השרירים? https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4538310,00.html אודה לייעוץ בנושא.

למתאמן שלום. אין תרגיל " הכי יעיל " לאף קבוצת שריר. חשוב להבין שאימון , בין היתר נגזר ממטרה , לכן חשוב להגדיר מטרה ולבנות תכנית אימון מתאימה. ללא קשר תרגיל הפלאנק אותו ציינת הינו תרגיל אחד מני רבים לחזוק הבטן . לגבי "לאמץ את הגב" לא אכנס לסוגיה מורכבת זו שאין לה תשובה ברורה וגם לא בטוח שאימוץ הגב או תחושה בגב אכן בעיתית . מציע שפשוט תתייעץ עם מאמן כושר שיראה לך כיצד לבצע נכון תרגילי בטן ובכלל לבנות תכנית אימון מסודרת . בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה