עד כמה חשוב להקפיד על יום הפסקה בין אומונים?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/12/2019 | 20:04 | מאת: דוד

שלום, אני יודע שבאימון full body עם משקולות המצב האידאלי יהיה לתת יום אחד הפסקה להתאוששות בין אימון לאימון. אבל הלו''ז שלי מאפשר לי להגיע למכון הכושר רק בימים ראשון ,שלישי ורביעי. כלומר שאין תמיד יום אחד מנוחה בין שני אימונים. האפשרויות: לוותר על אימון אחד, ואז יוצא שאתאמן רק פעמיים בשבוע. או להתאמן שלושה אימונים בשבוע אך חלקם יהיו ברציפות יום אחר יום. איזו אפשרות עדיפה? עד כמה חשוב להקפיד על יום הפסקה בין אימונים?? בסופו של דבר אני רוצה לעלות מסת שריר ולהתקדם.

דוד שלום, אתחיל מהסוף. בכדי להעלות מסת שריר עליך לעשות 3 דברים: 1. אימוני כוח ולהגיע לאזור הכשל. 2. תזונה תואמת 3. מנוחה מספקת ( כ 48 שעות, לפעמים גם יותר, תלוי באימונים) בהנחה שאתה מגיע באימונים לאזור הכשל אזי המנוחה חשובה ( אם אינך מגיע לכשל אז המנוחה פחות משמעותית) לכן הפתרון שנראה לי הוא להישאר באימון כל הגוף ולעשות את האימונים בראשון ורביעי בלבד. גם בשני אימונים אתה תוכל להעלות מסה בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה