בטן תחתונה נפוחה תמיד

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

11/11/2019 | 13:14 | מאת: מימי

שלום אורי, קודם כל, תודה על הניהול המוצלח של הפורום! אני פעילה ספורטיבית (מבצעת כל יום הליכה מהירה של כ-12 ק"מ, לעיתים יותר) ובעלת גוף רזה. מבחינה תזונתית, אוכלת הרבה ירקות, כל יום כמה פירות. מבחינת חלבון קצת קשה לי אך משתדלת לאכול כל יום לפחות כמה גביעי יוגורט וגם כ-20 חלבוני ביצה בשבוע (פרוסים על פני הימים. חלמון הביצה, כמו כל מאכל שומני, גורם לי כאבי בטן חזקים ושלשולים). בכל יום אני מבצעת גם תרגילי מתיחות וגמישות וכפעמיים בשבוע גם תרגילים לחיזוק שרירי הבטן. למרות כל זה, הבטן התחתונה שלי תמיד נפוחה וקשה באופן מביך ומאוד בולט (בולט במיוחד לאור זה ששאר הגוף מאוד רזה). מה לדעתך יכול לעזור לי להוריד את הנפיחות הזו? חשוב לי לציין שזה לא עניין חדש. הבטן שלי תמיד היתה נפוחה, רק שבשנים האחרונות זה מתחיל להחמיר. אני בת 32

הי מימי, בטן נפוחה יכולה להיות קשורה במערכת העיכול ולאו דווקא קשורה לפעילות הגופנית שאת מבצעת. יתכן ומדובר ברגישות למרכיבי מזון, כדוגמת רגישות ללקטוז (סוכר החלב), שיכולה להתבטא בנפיחות שכזו. בפורום שכזה יהיה קשה לסקור את תזונתך היומית, ולכן ממליצה לך לפנות לייעוץ דיאטן ולבחון את הנושא. אילנית הדיאטנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה