אימון כנגד קפיצים בהשוואה לאימון משקולות?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/03/2018 | 22:29 | מאת: ארנון

שלום. אני מתאמן במכשיר שנקרא ''chest expander'' (ניתן בחיפוש קצר בגוגל לראות תמונה) זהו מכשיר קפיצים שצריך למתוח אותו ובכך הוא מאמץ את השריר. ברצוני לשאול האם אימון כזה כנגד קפיצים יכול לגרום לעלייה במסת שריר כמו אימון משקולות? האם ישנם יתרונות או חסרונות לאימון כזה בהשוואה לאימון כנגד משקולות? תודה מראש.

ארנון שלום, משקולות, משקולות ומשקולות. ללא תחליף. הקפיצים מוגבלים מאד. בהצלחה אורי

06/03/2018 | 13:23 | מאת: ארנון

מדוע אימון זה פחות יעיל מאימון משקולות? הרי גם באימון כנגד קפיצים אני מרגיש מאמץ רב בשרירים. לאיזו מטרה אימון כנגד קפיצים כן יכול להיות יעיל?

ארנון שלום, מספר סיבות: 1. מכבלה של תרגילים - לדוגמא מאד קשה להגיע ביעילות לאימון שרירי חזה. 2. מגבלה של התקדמות - ההתנגדות מסתיימת כאשר משתמשים בכל הקפיצים. 3. מגבלה של טווחי תנועה 5. רצף ההתנגדות בתנועה אחת בעייתי בקיצור עדיף להשקיע במשקולות בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה