נער מתבגר/ הרמת משקולת יד

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

11/08/2001 | 14:34 | מאת: לאה

שלום, האם תתכן פגיעה בצמיחה לגובה אם בני ירים משקולת יד של 25 ק"ג? בני בן 14 גובהו 167 ס"מ ומשקלו כ 52 ק"ג. הוא עושה זאת בבית אך מלבד זאת הוא מתאמן בחדר כושר (לא בחלק של תרגילי כוח). תודה לאה

12/08/2001 | 20:46 | מאת: adi

לאה, לא הייתי עושה בגיל כזה תרגילי הרמת משקולות. עדי

14/08/2001 | 20:22 | מאת: אדי מלמד

לאה שלום, ראשית עם בנך מסוגל להרים 25 ק"ג ביד אחת כמשקולת בודדת, אני מבטיח לך כי אינו מבצע את התרגיל באופן נכון אלא יוצר נזק. אני אישית לא עובד עם משקלים כאלה ובוודאי שבנך אאיננו צריך לבצע תרגיל עם משקל כזה. גיל 14 הינו גיל צמיחה , לא יווצר נזק לבעיית הגובה אם בנך יעבוד תרגילי ידיים אולם יווצרו בעיות אחרות שעם גדילתו יזיקו ולא יועילו לו. בגיל זה יש להתעמל יותר בעזרת משקל גוף ולא במשקוליות ואם כן אזי באופן מבוקר מאוד ולא עם משקולות כבדים. מאוד תמוה בעיני המשקל אשר ציינת אני חושש שאת טועה בכל אופן. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה