דופק גבוה בזמן פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

15/01/2017 | 08:20 | מאת: ראובן

שלום התחלתי לפני כ 3 חודשים ריצה בקבוצת מתחילים . 3 פעמים בשבוע , כ 40 דקות כל אימון בקצב ריצה קל. בבדיקה ארגומטרית בווינגייט נמצא כי הדופק המירבי שלי הינו 174. באימונים אני מגיע ל 90 אחוז מהדופק המירבי ואני רץ לאט יחסית לקבוצה ( קצב 8 דקות לקמ' ) מה עלי לעשות על מנת לשמור על דופק נורמלי ? להאיט יותר ממה שאני רץ עכשיו זה כבר לעבור להליכה ואני ממש רוצה להמשיך לרוץ. משקל - 85 קג גיל - 46 תודה רבה

ראובן שלום, הבדיקה שעשית ( ארגומטרית) אינה מיועדת למצוא את הדופק המרבי ( הדופק המרבי שנקבע לך מבוסס על נוסחה- 220 פחות גילך) אלא זו בדיקה שנועדה לבדוק השפעת מאמץ על הלב ולהעריך אם יש מחלת לב כלילית. מומלץ לבצע בדקת סח"ח אשר תמצא במדויק מהו הדופק המרבי שלך. בינתיים ממליץ לא לעבור דופק מרבי . אתה יכול להמשיך לרוץ ולשלב הליכות בין מקטעי הריצה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה