פיתוח שרירים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

03/08/2001 | 16:20 | מאת: שלומי

אדי שלום אני בן 16 וחצי בעל מבנה גוף די רזה (54ק"ג~). האם אני יכול לשכוח מפיתוח שרירי ידיים וחזה במכון כושר עקב העובדה שאין לי הרבה שומנים? תודה מראש

03/08/2001 | 21:40 | מאת: רועי

לשלומי שלום!!! קודם כל אתה קצת צעיר מדי בשביל פיתוח גוף, אני ממליץ לך ךחכות עוד שנה לפחות ואז להתחיל להתאמן. בקשר לשאלתך אין שום חובה לשומן בגוף על מנת לפתח שרירים אך זה נכון שכאשר ישנו שומן בגוף השריר בתהליך ההתפתחות נבנה ממנו ולכן ההתפתחות תהיה מהירה יותר.......אם אתה מודאג ממשקלך אתה יכול פשוט להשמין!!!!!! זהו דבר פשוט מאוד.

03/08/2001 | 23:09 | מאת: גיא

ממש אין קשר! אני בן 18 ואני גם רזה (56 ק"ג), ואני די שרירי ואני מרוצה מזה. עכשיו אם אני רוצה לפתח את השרירים עוד יותר אני פשוט צריך לאכול יותר, ובמקביל לצרוך יותר חלבונים... (אבל זה כבר סיפור אחר). דרך אגב, מאוד לא כדאי לך להתחיל להתאמן כבר עכשיו. אתה עדיין גדל, ובאמת שלא כדאי לך לפגוע בזה. אם זה באמת כ"כ חשוב לך אתה תמיד יכול לעבוד על דברים בסיסיים כמו לעשות שכיבות שמיכה וכפיפות בטן בערך 3 פעמים בשבוע, בסטים של 3, כשכל סט = 12.

04/08/2001 | 10:48 | מאת: אדי מלמד

שלומי שלום, כפי שאתה רואה ישנם מספר דעות , אולם אין מניעה שתתחיל אימונים בחדר כושר באופן מבוקר מאוד. אולם יש עלייך לצרוך אוכל בכמות מעט יותר גדולה עפ"י הנחיות שתקבל בחדר הכושר או דרך דיאטנית בתחום. הבסיס התזונתי הוא 1.5-2.0 גרם חלבון על כל 1 ק" משקל גוף, ופחמימות כפול מכך. אימון - 3 פעמים בשבוע ולאחר חודשיים לפחות ישנה אפשרות להעלות ל - 4 פעמים. יש להישמע כל הזמן להוראות המדריך ולא לבצע תרגילים שלא רשומים לך. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה