Vsd אצל תינוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

26/08/2016 | 18:02 | מאת: גלית גידלי

שלום, במהלך הריון שלי אובחן vsd בגודל 1 מ"מ אצל העובר גם בסקירת מערכות וגם בבדיקת אקו לב עובר . לאחר הלידה עדיין היה קיים וכך גם בבדיקה בגיל חודש. נמסר לי על ידי הקרדיולוג כי עלי לשוב לבדיקה בגיל שנה וכי אין לי מה לדאוג. מיותר לציין כי אכן הדבר מדאיג אותי. קראתי מעט כי ילדים אשר אובחנו עם vsd נוטים לקוצר נשימה ואכן הבן שלי סובל מכך. כאשר שאלתי את רופא הילדים אם יש קשר אמר לי שלא. הייתי רוצה לדעת קצת יותר בבקשה ומתי אכן יש צורך בטיפול ומה עושים במצב כזה גם לגבי קוצר הנשימה תודה

גלית שלום, VSD של כ 1 ממ נחשב קטן, פתחים כאילו בד,כ נסגים לבד עד גיל שנה-שנתיים ולא מהבים סיכון יתר למחלות לב. התנשמות שמקורה לבבי תגיע במצבים אילו רק במקרים של אי ספיקה לבבית , וזה אינו המצב הנתון. הגיוני לעקוב אחר המצב, וביקורת פעם בשנה שנתיים בהחלט סבירה. בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים