אי ספיקה במסתם הטריקוספדלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

01/02/2015 | 18:19 | מאת: א.י

שלום למכובדי! אומנם כבר מזמן אני לא ילד (48) אבל אצלי אובחן סמוך ללידה מום ע"ש אבשטיין אנומלי, המצב העיקרי הבולט במום זה הוא אי ספיקה (לדברי הקרדיאולוג קשה) של המסתם הטריקוספדלי. סך הכל אני חי די טוב ,עובדה ,ברוך השם הגעתי לגיל 48 . בחודשים האחרונים הייתי במצב אחד או שניים של כמעט עילפון בעיקר במקומות בהם כמות החמצן דלילה. בימים האחרונים עברתי בדיקות אקו לב ,ארגומטריה והולטר . הקרדיאולוג אמר שכדאי לשקול ניתוח לתיקון המסתם הטריקוספדלי. אני חייב לציין שאותי זה מאוד מרתיע ומפחיד ,כי סך הכל אני חי ,למה להיכנס לסיכונים בכוונה תחילה? לכן אני שואל : האם אתם מכירים אנשים שיש להם מום דומה ועברו ניתוח כזה? עד כמה ניתוח כזה מסובך/מסוכן והאם התוצאות יהיו שוות ? תודה רבה מראש !

שלום א.י EBSTEIN'S ANOMALY ממנה הנך סובל, ידועה ומוכרת שנים רבות , יחד עם זאת שינויים רבים עברו על מנתחי הלב ומנותחי הלב ב-50 שנה האחרונות . יכולות הניתוח והתיקון של המסתם הטריקוספידאלי השתנו לבלי הכר וכיום, בידי מומחים ספציפים( שכאלה יש גם בארצנו) תוצאות הניתוח הן ברובן חיוביות . ההחלטה לגבי הניתוח אינה תלויה רק בדליפה מהמסתם, היא תלויה במספר גורמים נוספים, בין ביתר מצבו של המטופל, הפרעות קצב, אורח החיים ומומים נוספים. החשש מניתוח לב תמיד קיים, אולם אין זה אומר שזו לא האפשרות הטובה ביותר העומדת בפניך בארץ מספר מרכזים המטפלים ספציפית במבוגרים עם מומי לב מולדים. נשמח לייעץ בברכה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים