התעייפות בריצה ילד בן 10

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

11/09/2020 | 21:20 | מאת: לח

ילד בן 10 עם אסטמה של עונות המעבר מכשנולד.מטופל כשזה קורה באיהלציות ולפעמין סטרואידים.משחק כדורסל מגיל 6 ואני תמיד רואה שהוא מתעייף באימון או כשרץ.מתנשף ואחרי כדקה זה עובר לו..בעוד שאחרים לא מתעייפים כמוהו..צה לדעתך כדאי לבדוק?

שלום רב, ילד בן 10 שמתעייף יותר מחבריו צריך בירור שכולל בין היתר אנזימי שריר (CK ) בדיקות לחסרים שונים ( ברזל, חומצה פולית וכדומה) ובירור קרדיאלי ונשימתי . מבחינה לבבית אקג,אקו לב ורקגומטריה לשיא מאמץ בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ספורט

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים