מום מולד בלב עם שגרת קורונה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

05/07/2020 | 15:11 | מאת: שלומית

שלום, יש לי ילדה בת 4 עם מסתם אורטאלי דו עלעלי היא במעקב אקו לב כל כמה חודשים, הילדה בריאה ומתפקדת ככל הילדים בני גילה, קראתי מחקר על ילדים שיש להם מום בלב שהם בסיכון מוגבר לסיבוכים מנגיף הקורונה, מה דעתך? והאם אתה ממליץ לשלוח את הילדה בתדירות נמוכה יותר לגן? (למשל בזמן שכמות הנדבקים מהנגיף בארץ גבוהה או בעונת החורף?) מהנסיון שלי כשהילדה בגן היא כל שבועיים נדבקת במשהו (פעם שלשולים, פעם חום גבוה..) כך שכנראה הסיכון של ילדים בגן להדבק גבוה יותר..שלא כמו מבוגרים שיכולים לשים מסכה ולשמור על מרחק.. אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית, בתודה.

שלום שלומית, במצבים של מסתם אאורטאלי דו צניפי ללא דליפות , הרחבה או הצרות ושאינה צריכה טיפול תרופתי קבוע אין עדות לסכנה גובהה יותר מנגיף הקורונה בברכה, ד,ר הדס מומחה בקרדיולוגיית ילדים מנהל קרדיולוגיית ילדים אסף הרופא

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים