דופק נמוך וגלי T שליליים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

02/06/2020 | 14:35 | מאת: שרית

שלום... בני בן קרוב ל 17, נחבל בראשו לפני יותר משבוע, לאחר בדיקה במרפאה הוחלט על ביצוע הולטר עקב דופק נמוך של 53-56 פעימות. בהולטר מהירות מינימלית 38 בשינה ונצפו גלי T שליליים. מבחינת פיענוח לא התיחסו לגלי T והשאר תקין. כמו כן בבדיקות דם Creatine Kinase 787. יש תור לקרדיולוג ילדים בעוד שבועיים ובינתיים אני בלחץ. אשמח לעזרה

שרית שלום, גלי T שליליים יכולים להיות תקינים ונורמאלים בנער בן 17 כמו גם דופק מינימאלי של 38. CK מוגבר הוא תוצאה של פירוק שריר בד"כ, יכול להיות ממקור לבבי יכול להיות שריר שלד(כמו אחרי ריצה ארוכה או אימון קשה בחדר כושר) . השילוב של הדברים מצריך ביצוע אקג מיידי! בעיקר כי חסר נתונים (מבנה גוף המטופל, מסת שריר,אנמנזה של האירוע, אקג,אקו לב וכדומה. אם האקג אינו תקין יש להבדק במהירות האפשרית על ידי קרדיולוג בברכה, ד"ר דן הדס מומחה בקרדיולוגיית ילדים קרדיולוג ספורט

09/06/2020 | 09:30 | מאת: שרית

תודה

!

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים