שנמצא בסקירה מוקדמת Vsd

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

12/01/2020 | 21:49 | מאת: טל.פ

בשבוע 15 פלוס 5 ביצעתי סקירה מוקדם נצפה וי אס די, נשלחתי חזרה לרופא נשים עם המלצה לאקו לב עובר ויעוץ גנטי בהתאם. הרופא נשים לא הביא לי הפניה לייעוץ גנטי וביקשתי בכל מקרה ושם המליצה על מיי שפיר וציפ גנטי, אמרה שזה מאוד שכיח וזה להחלטתי אם לעשות או לא. כל הבדיקות סקר יצאו תקינות. האם שיש ממצא כזה עוד לפני אקו לב עובר זה מצריך בדיקת מיי שפיר? ואם זה נסגר האם עדיין צריך לבצע מיי שפיר? תודה.

טל שלום רב, VSD הוא פגם שכיח יחסית מבחינת מומי הלב, מדובר על פתח במחיצה הבינחדרית . פגם זה בשל שכיחותו הסטטיסטית עם מומים נוספים מצריך הערכה גנטית. האם כדאי לבצע מי שפיר או שמספיק צ'יפ גנטי זוהי החלטה של הגנטיקאים . בכל מקרה ניתן לבצע אקו לב עובר גם בשבועות יחסית יותר מוקדמים , ד"ר ליטל גורדין היא אחת הרופאות בארץ שמבצעת את הנ"ל וניתן לפנות אליה במרפאה באסף הרופא. בברכה ד,ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים