דופק בסיס איטי בעובר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

16/09/2019 | 13:25 | מאת: יעלי

שלום, במוניטור שבוצע בשבוע 29, התרשם הרופא מדופק בסיס נמוך (סביב 110), לאחר בדיקת קרדיולוג (אקו) לא נמצאו ממצאים משמעותיים כלשהם, מלבד מחיצה מעט מעובה, שנאמר לי שקשורה לסכרת הריונית שיש לי. דופק בסיס בבדיקה נע בין 114 ל- 125. כעת אני במעקב של מוניטור כל כמה ימים והנחייה לביצוע בירור גנטי. אני מודאגת וחוששת רוב הזמן, מפחדת שבזמן שאני לא נבדקת יש האטות משמעותיות יותר. בנוסף, לא ברור לי מה צפוי בלידה עצמה כתוצאה מכך (אפידורל מותר? האם לא מאט דופק?) ולאחריה מבחינת הבדיקות לתינוקת. תודה

יעל שלום, לדופק נמוך סביב 110-120 בעובר יש הרבה מאד סיבות, רובן הגדול אינן מדאיגות. המחשבה ככל הנראה של הרופא המטפל הינה שזה ממצא אקראי שאולי עלול להחמיר בהמשך ולכן שווה לעקוב. אם בזמן הבדיקות ישנן האטות משמעותיות ,יש חשיבות להבדק על ידי קרדיולוג ילדים מומחה לאקו לב עובר בכדי שיראה שמערכת ההולכה עובדת כסדרה. יחד עם זאת תדירות המעקב לא באמת ידועה ולכן כל רופא עושה כראות עיניו ונסיונו. לאחר הלידה ככל הנראה יבוצע אקג לילוד ואולי אף הולטר כדי לוודא שהדופק סדיר ותקין. אין הגבלה מבחינת אפידוראל ,אולם במהלך הלידה אם יהיו הפרעות קצב משמעותיות ישנו סיכוי שהצוות המטפל יחליט לזרז את הוצאת העובר היות וירידה בדופק בזמן לידה יכולה במצבים מסויימים להעיד על מצוקת עובר. שורה תחתונה, כרגע תמשיכי במעקבים. כשיוולד העובר יעשו לו בדיקה ספציפית ואז את והרופאים המטפלים יהיו יותר חכמים בברכה, ד"ר דן הדס מומחה לקרדיולוגיה והפרעות קצב בילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים