אקו לב בן 5 חודשים ושאלה נוספת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

04/09/2019 | 13:36 | מאת: רחל

שלום ותודה רבה על ההזדמנות! היינו היום אצל ד"ר ברעם המקסים! (בן 5.5 חודשים, מעקב אחר PFO לאחר לידה שנסגר, ואסימטריה קלה של מסתם אורטאלי, ממצא שכיח וללא משמעות קלינית, ביקורת אחרי גיל שנתיים). בבדיקה שכחתי לשאול שאלה שלא נותנת לי מנוח.. אבי נפטר לפני כמה חודשים, בגיל 63 כנראה מדום לב, ללא היסטוריה של מחלות, למעט ניתוח פוליפים באף ותיקון בקע מפשעתי, לא עישן / אלכוהול מעולם ולא נטל כדורים באופן קבוע כלל. האם אכן זה מגיע משום מקום? האם זה משהו שיכול לעבור בתורשה? הילדים / הנכדים נמצאים באיזשהי קבוצת סיכון? ולו מינורית? יש דברים שכדאי לשים לב אליהם יותר מבאופן רגיל? שוב תודה רבה מראש!

שלום רחל, מוות פתאומי בגיל 63 בד"כ אינו מרמז על פגם לבבי תורשתי היכול לפגוע בילדים . בטח כשאין לנו הסבר על סיבת המוות . מומלץ לשמור בגל מקרה על תזונה מאוזנת ,פעילות גופנית מעל 150 דק בשבוע. בברכה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים