Pfo זעיר האם יש סיכונים?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

11/07/2019 | 16:02 | מאת: ורד

שלום לילדה בת 12 עם pfo זעיר רציתי לדעת מה הסיכונים (אם יש) בטיסה ארוכה (עד בוליביה)? ומה הסיכונים (אם יש) בהימצאותה בערים גבוהות כמו בבוליביה? תודה רבה :)

ןרד שלום, PFO אינו מחלה, אינו מום לבבי אלא צורה אחרת של אנטומיה תקינה. בגיל המדובר קיים סיכוי של כ 75% שיסגר, זה יכול לקרות עכשיו יכול בעוד חודש יכול בעוד שנה ויכול גם סביב גיל 3-4 שנים. אם לא נסגר עד גיל 4 שנים כנראה לא יסגר. ילדתך בת 12. הPFO כנראה ילווה אותה בהמשך החיים. יש הרבה דיונים בספרות במקצועית האם יש צורך לסגור אותו ובאיזה מצבים ספציפים (בעיקר לאחר אירוע מוחי מסיבה לא ברורה) . ישנן גם הגבלות לדבי צלילה עם PFO בשל עליית הלחצים וחשש ממעבר דם מצדו הימני לצידו השמאלי של הלב. אולם אין מניעה מאיזורים בהם הלחץ הברומטרי נמוך יותר כלומר מקומות גבוהים יותר, או מטיסות ארוכות במטוסי נוסעים. תהנו בבוליביה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

14/07/2019 | 17:07 | מאת: ורד

תודה רבה על התשובה :) שמעתי שצריך בטיסה ארוכה לקום להסתובב פעם בשעה בשביל שלא יהיה קריש דם או משהו כזה אז זה לא רלוונטי לילדה? שוב תודה :)

ורד שלום, בשל החשש מפקקת ורידים מומלץ לעשות פעילותת גופנית בזמן הטיסה כמו ללכת פעם בחצי שעה וכדומה. זה נכון בכל גיל בלי קשר לPFO . מצב של חוסר תנועה כשהגוף בישיבה אינו מומלץ בריאותית ולכן ככלל, טוב להסתובב מידי פעם תהנו ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים