בסקירה מוקדמת - Arsa

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

18/04/2019 | 19:39 | מאת: בל

לאחר סקירת מערכות נמצא arsa. שקיפות עורפית לפח גילי 1:1000 בשילוב 1:10000 טריזומיה 18: 1:10000 נוזל: 1.3 בסקירת מערכות הכל נמצא תקין מלבד arsa מאוד חוששת.. הופנתי לאקו לב עוברי וייעוץ גנטי. האם בהכרח יש קשר לתסמונת דאון?? האם שכיח?? האם נחשב כוריאנט נורמלי?

בל שלום רב, ARSA- aberrant right subclavian artery מום לא נדיר בעורקים היוצאים מאבי העורקים ( אאורטה) שמתאר מצב בו העורק המספק דם ליד הימנית מתחיל ממקום לא נכון ובעצם ויצא מאבי העורקים עצמו ולא מאחד מסעיפיו. בשל השכיחות המוגברת של מצב זה עם תסמונת דאון נבדקים עוברים שנמצא להם ממצא זה ביתר דקדקנות ולכן חשוב הבירור הגנטי והרב מערכתי. השילוב של ARSA עם שינויים נוספים במבנה אבי העורקים יכול להביא לידי טבעת העוטפת את קנה הנשימה ו/או הושט. במצבים אילו יופיעו תסמינים נשימתיים כגון קוצר נשימה,שיעול ,צרידות וכדו או קשיים בהאכלה.. בשל השכיחות עם תסמונת

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים