דליפה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

12/01/2019 | 20:07 | מאת: מאור

שלום. אני חייל בן 19. עקב חלבון גבוה בדם, כאבי חזה שמופיעים לפעמים במאמץ ותופעה של חולשה המופיעה יום יומיים אחרי אימון ונמשכת יום יומיים, הופניתי לאקו לב. הכל היה בסדר, חוץ מ trace regurgitation במסתם המיטרלי minimal regurgitation במסתם הטריקוספידלי. הבנתי שזה לא משמעותי, אך רציתי לדעת מדוע בכל זאת זה מופיע בגילי, והאם זה מסביר את התסמינים. אציין שלפני כמה שנים גם עברתי בירור של מבחן מאמץ שיצא תקין ואקו לב עקב כאבי חזה במאמץ. האקו אז היה בסדר חוץ מאוושה סיסטולית פונקציונלית. למה היא נעלמה? בנוסף, האם החולשה יכולה להיות בגלל הפרעת קצב? האם דרוש לכך הולטר לב? תודה

12/01/2019 | 20:09 | מאת: מאור

לחץ דם ריאתי נורמלי, אבל הרופא ציין שהוא 24. האם גם זה מדאיג?

לא מדאיג- תקין! בברכה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

אור שלום, דליפות מינימאלית ממסתמי הלב הן דבר שכיח שאינו מהווה בעיה, לפעמים רואים את הדליפות,לפעמים לא. יש רופאים שמציינים גם דברים תקינים ויש כאלה שלא. העובדה שהתייחסו אל דליפות אלה אינה אומרת שהן לא היו קודם ולא אומרת שהן לא תקינות, להיפך הן מתעדות מצב תקין כדי שאם משהו יראה אותן בסיטואציה אחרת הוא לא יחשוב שזה ממצא חדש. לדבי אוושה פונקציונאלית, הינה רחש המגיע מאיזור הלב אולם אינו מעיד על בעיה אלא מופיע ב-80 מהאנשים בשלב כלשהו כתלות בפעולת הלב בדיוק באותה סיטואציה. כמו שהיא באה ככה היא נעלמת ולכן כשמה כן היא- פונקציונאלית. חולשות לאחר אימון בד,כ אין מקורן בהפרעות קצב בהצלחה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים