רושם לעיבוי קל (גבול העליון של הנורמה) של המחיצה בין חדרית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

25/09/2018 | 10:01 | מאת: ויקי

שלום רב, אןדה לתשובתכם, בבדיקת אקו לב עוברי התגלה כי קיים "רושם לעיבוי קל גבול העליון של הנורמה) של המחיצה הבין חדרית, האם בשל התוצאה נחוץ לעשות בדיקת מי שפיר, השאלה האם אפשר לגלות משהו נוסף ? כל הבדיקות עד יצאו תקינות (סקירה ראשונה, חלבון עוברי, ושקיפות עורפית)

ויקי שלום, עיבוי קל של המחיצה יכול להיות אחד הסממנים הראשונים של מחלות לב שונות וכן של מחלות מולדות שמקורן אינן בלב ( מחלות מיטוכונדריאליות, מחלות מטבוליות ,סיננדרומים גנטים וכדו) יחד עם זאת ברב המקרים של עיבוי קל של המחיצה אין לכך כל משמעות ולכן , בכדי לנסות להפריד בין שתי הקיצוניות האילו מומלץ לבצע גם בדיקת מי שפיר ולפעמים גם צ'יפ גנטי תלוי בממצא הספציפי ובהחלטת היועץ הגנטי בברכה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים