VSD מוסקולרי גבוה קטן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

28/03/2024 | 21:35 | מאת: יולי יולי

שלום, שבוע 22+6 לאחר סקירה מוקדמת-התגלה מוקד אקוגני בחדר שמאל, בסקירה מאוחרת עדיין הודגם והופניתי לאקו לב עובר. באקו לב עובר רק נאמר לי שיש VSD מוסקולרי גבוה קטן. כל השאר תקין. מה זה אומר? מה הסיכויים שייסגר תוך כדי ההריון? מה ההשלכות על העובר? למרות שהרופאה אמרה לא להילחץ אני ממש לחוצה. תודה !

VSD הינו פגם במחיצה בין החדרים שבלב , בתיאור ששלחת כתוב שלא הודגם ממצא משמעותי ( VSD מוסקולרי גבוה קטן) חשוב לוודא שהרופא/רופאה שראה מזהה שלא מדובר בפגם אחר ודומה ( פגם שנמצא בחלק הממבנוטי של המחיצה), לא רואה סיבה לדאגה וסביר שאם בכך מדובר יכול בהחלט להסגר כבר עד הלידה ואם לא אז 80 % נסגרים עד השנה השניה לחיים . בכל אופן הייתי מתייעץ עם מומחה בקרדיולוגיה שעבר הכשרה ספציפית באקו לב עובר ( ממליץ על ד"ר לטל גורדין)

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים