אקו לב תינוק בן חדשיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

28/02/2024 | 21:03 | מאת: טלי

ילד בן חודשיים, עקב קשיי נשימה מיד לאחר הלידה בוצע אקו לב והרופא ביקש לחזור למעקב אחרי חודשיים. הרופא אמר לחזור בגיל שנה. בוצע אקו לב, התוצאות המטרידות אותי: איושה סיסטולית 1/6 ב- ULSB חלון סגלגל פתוח עם LTR דלף משמאל לימין אי ספיקה פיזיולוגית של המסתם הטריקוספידלי TRPG= 14 ממ"כ אבחנה: PFO lt to rt flow אשמח להבין את התוצאות, מלחיץ לחשוב שעכשיו אנחנו תקועים שנה בלחץ שאולי יש משהו שהוא לא במעקב..

PFO- הינו פתח במחיצה בין העליות ,אינו בעייתי היות ויכול להיות פתוח באופן טבעי עד גיל שנתיים ואינו גורם לבעיות בגיל זה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים