חומצה היאלורונית לפרק ירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

21/12/2014 | 15:23 | מאת: טלי 12

שלום רב! אני בת 66, מוגדרת כסובלת מאוסטאוארטריטיס ,בשני פרקי ירך, ימין יותר. לפני כ4 שנים המליצו לי להחליף ירך ימין. אני מעדיפה טיפול שמרני ולא ניתוחי. עם הזמן פיתחתי גם עקמת סיבובית קמורה שמאלה כנראה כתוצאה של מאמץ יתר של צד השני. יש גם אוסטאופניה לא הומוגנית, חוסר סידן ב L2, הנמכת גובה D14 לכאב בהליכה התרגלתי. אבל לא מגיעה לשרוכים, כי לא יכולה להרים ברך לכיוון הראש מספיק גבוה. אחרי טיפול הידרו טרפיה התחזקו השרירים שהייתי כן אמורה להגיע, אבל כאב מגביל אותי. השאלה: האם קיים טיפול של חומצה היאלורונית לפרק ירך תחת ביקורת אולטרה סאונד? אם תשובה היא כן, האם במסגרת מכבי או רק פרטי? תודה על התייחסות טלי

הזרקות של חומצה היאלרונית למפרקים צריכה להתבצע רק באינדיקציה הנכונה , כיום הנטייה להזריק ירדה מאד ויעילותה בשינויים ניווניים קשים במפרק הירך מאד נמוכה . במידה ואין את מעוניינת בניתוח החלפת מפרק ( שהיינו ניתוח מוצלח מאד בידיים הנכונות ) ניתן לנסות מיני טיפולים שונים , לכל טיפול יתרונות וחסרונות . צריך לזכור כי הזרקה למפרק הירך היינה פעולה פולשנית שיש בה גם סיכונים כגון זיהום , אלרגיה ופגיעה בכלי דם ועצבים. ( בסבירות מאד נמוכה ) ממליץ להתייעץ עם מומחה בהחלפת מפרקים או המתמחה באוסטטוארטריטיס . שנה אזרחית טובה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך