כאבים חזקים מאוד בברכיים שלא עוזבים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

23/02/2015 | 10:43 | מאת: עמירה פרידהבר

אני עמירה פרידהבר, בת 60 סובלת בזמן האחרון מכאבי תופת חזקים מאוד ב-2 הברכיים המפריעים לי בעמידה על הרגליים, בקימה מישיבה לעמידה וגם בשינה. נשלחתי לעבור C.T ב-2 הברכיים ולהלן התוצאות: מימין: קיימת חסרת המסמר עם עיוות של הטיביה עם שינויים סקלרוטיים בחלק הקדמי - שינויים פוסט ניתוחיים ללא שינוי מהותי. הודגמו הסתיידויות במיניסקוסים של הברך בחלק מדיאלי ולטרלי - לא ניתן לשלול שמדובר ב-CBPD. בגיד הפטלרי הקצר ובחלק מחובר לטיביה הודגם אוסטאופיט בפטלה קידמית עליונה באיזור חיבור גיד 4 ראשי. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות קטנה. משטחים ארטיקולריים של הטיביה וקונדיל פמורלי הוגדמו ללא ממצא גס. מרווח תוך פרקי שמור. משמאל: עדיין מודגם מסמר באיזור של דיאפיזה פרוקסמלית של טיביה עם עיוות של החלק הקדמי והתעבות קורטיקלית. הודגמה פרגמנטציה של פטלה. גיד פטלרי וגיד 4 ראשי הודגמו מעובים באיזור חיבור עם עצמות. הודגמו הסתיידויות במיניסוקסים מדיאלי ולטרלי של הכברך - CBPD. הודגם נוזל במפרק. באספקט אחורי של הקונדיל הפמורלי מדיאלי הודגמו הסתדיידויות במהלך של איזור חיבור הקופסית לירך. נשלחתי גם לעבור בדיקת MRI ולהלן התוצאות: בצקת לשדית ב-LTC יתכן סטרס גרמי, עיבוי משמעותי פוסט פרוצודרלי של הטיביה הקדמית המקורבת. נצפו תפליטים קלים בינוניים בבורסות ובחלל המפרק. גיד פטלרי מעובה, ללא אות חריג, מתחבר למקטע המעובה קדמי של הטיביה המקורבת - טנדינוזם. רצועות צולבות - ניוון מוצינוזי בינוני בשתיהן. מיניסקוסים - MM - אות חריג המתאים לשינוי מוצינוזי בקרן אחורית. מגוון ממצאים כמתואר לקורלציה קלינית. השאלות שלי הם: מה פירוש התשובה של ה-C.T. מה זה CBPD? מהי התשובה של ה-MRI. מה יש לעשות והאם צריך לעשות עוד צילומים שיגידו מה הבעיה עם הכאבים החזקים שלא עוזבים אותי ומפריעים לי ביום יום. אני כבר מיואשת עם הבעייה של הברכיים. מחכה לתשובה מהירה מאוד. בתודה מרש, עמירה פרידהבר טלפון: 053-7548655

ערב טוב בהדמיה של ה CT וכן של ה MRI מודגמים ממצאים רבים היכולים להסביר כאב כרוני מציק בברכיים , בנוסף נראה כי בעבר היה לך טראומה מג'ורית בגפיים התחתונות CPPD - הינה תסמונת הגורמת לכאבים קשים ואירועים של דלקת בברך עכב שקיעה של מינרלים מסוג קלציום ופוספט בברך . בנוסף יש לך מספר גורמים היכולים להסביר הכאב בברך. לדעתי בשלב זה אין צורך בהדמייה נוספת , יש צורך בבדיקת אורטופד מנוסה בתחום על מנת להעריך הגורם לכאב ולטפל בו. בברכה דר שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך