ברך ימין - MRI הסבר לפיענוח

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

23/11/2020 | 15:55 | מאת: יעל

עשיתי בדיקת MRI בעקבות כאבים מתמשכים בברך ימין. התוצאות היו: מודגמים אותות חריגים כתמיים באפיפיזה ובמטפיזה של הפמור הדיסטלי ובאפיפיזה של הטיביה הפרוקסימלית. ללא האדרה משמעותית לאחר הזרקת גדוליניום, כאשר האותות החריגים הכתמיים לא הודגמו בבדיקת ה-MRI הקודמת (7/3/19). חשיבותם הקלינית של האותות החריגים איננה ברורה. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג אנכי בהניקף הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי (חתך 19 סדרה 4, חתך 23 סדרה 3), אשר לא הודגם בברור בבדיקה קודמת. יתכן קרע פריפרי. מודגמת ציסטה פופליטיאלית זעירה ללא שינוי. לסיכום: אותות חריגים כתמיים בטיביה הפרוקסימלית ובפמור הדיסטלי וחשד לקרע פריפרי במיניסקוס המדיאלי כמתואר. אודה על קבלת הסבר לתוצאות ה - MRI

ערב טוב לגבי הממצאים ה״כתמיים״ איני יודע בדיוק במה מדובר , אני צריך לעבור על ההדמיה עצמה . לגבי החשד לקרע במניסקוס - יש חשיבות גדולה לראות האם הקרע מתאים לתלונות שלך , לא כל קרע במניסקוס גורם לסימפטומים ( כאב , נעילות וכדומה ) . בברכה דר נמרוד שניר

24/11/2020 | 13:56 | מאת: יעל

תודה. האם יש צורך לפנות לאורטופד אונקולוגי?

ממליץ קודם בדיקת אורטופד מומחה ברך / ספורט בברכה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך