קיבוע מפרק ירך - כאבים בברך בדריכה מלאה-

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

19/07/2016 | 17:53 | מאת: גדעון

עברתי לפני שבועיים ניתוח קיבוע מפרק ירך, קבעו לי פזיותרפיה יומיים לאחר הניתוח, עם דריכה מלאה. התנועתיות שלי השתפרה , הכאבים פחתו, יש עדיין כאבים אך ברמה נמוכה, אני עדיין על הליכון. שתי שאלות, 1. בתחתית הירך, לכיוון הברך, הירך שלי צרה יחסית לרגל הבריאה. האם זה מכיוון שהיא דורשת חיזוק ושיקום? 2. כשאני מבצע דריכה מלאה ללא עזר תומך, יש לי כאב בברך של הרגל שעברה את הטראומה.

הטראומה בגפה התחתונה שגרמה לשבר הייתה מאד משמעותית , דבר זה הוביל לשבר בצוואר הירך וחבלה ברקמה ברכה סביבה. דלדול שריר בארבע ראשי אופייני מאד במהלך השיקום לאחר השבר. לגבי כאבי הברך הם יכולים לנבוע הן מהחבלה , הן מעומס על הברך , לפעמים גם הכאב מוקרן מאזור הירך לברך , ולבסוף גם יתכן שנפגעה במהלך הניתוח . אין ספק כי אתה נזקק למערב אורטופד . בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך