כאבים בברכיים לפני מחזור

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

10/05/2020 | 00:48 | מאת: יעל

שלום, האם שמעת או ידוע לך על קשר בין מחזור חודשי לכאב במפרק הברך? רק אציין שלפני כעשור בגיל 29 החל כאב במפרק הברך ואח"כ גם בברך השניה. עשוי לי מיפוי עצמות, פיזיותרפיה צילום רנטגן, רמטלוג אימנולוג.. אף אחד לא ידע מה הסיבה. הכאבים היו עזים מהסוג של המכרסם. ממש לחץ על הפיקה עד כדי כך שהייתי ממדה. בבוקר הרגליים היו כבדות עוד לפני שהספקתי לקום מהמיטה. אח"כ גם כאב לי בצד הפנימי ( אולי רצועות) לאט לאט הכאב דעך בערך 7 שנים זה לקח. וגם אז היה לי יותר כואב בזמן מחזור. כיום כאמור אין כאב ברכיים אם כי טראומה שזה יחזור כי אין לי כח סבל לכאב כזה ואין כדור שעוזר או מחליש את עוצמתו. לצערי, פתאום לפני מחזור יש כאב. שלשלום זה התחיל ועוד עשיתי הליכה והרגשתי שקשה לי שאני מתעייפת ( אני אחת שמאוד אוהבת ללכת) ובלילה לא נרדמתי טוב מתוך כאבים זה כמו שחוטפים מכה מהשפיץ של השולחן. למחרת קיבלתי מחזור והנה הכאב נעלם כלא היה. האם יש קשר הורמונלי? דלקת.? פרוסטגלנדינים אני לא מצליחה להבין את הקשר. אגב לקחתי אדוויל ולא הזיז לכאב. תודה

שלום לא מכיר כאבים בברכיים הקשורים למחזור החודשי , בוודאי לא כאב אקוטי וחד. אך במידה והתופעה חוזרת ממליץ בדיקת אורטופד בזמן הכאבים בברכה דר שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך