יש לי כאב חד במפרק הירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

23/07/2019 | 08:54 | מאת: אביה

שלום. יש לי לפעמים כאב חד בחיבור של הירך לאגן, כשאני עושה תנועה מסוימת. לא תנועה ספציפית. וזה גם לא כאב שחוזר על עצמו. ברגע הכאב, זה ממש מונע ממני להזיז את הרגל לכל כיוון אחר. אחרי כמה זמן (דקות עד שעות) הכאב נעלם לגמרי. אין לי הקרנה של כאב, אני לא סובל מבעיות בגב. כאב מאוד ממוקד בחיבור של הרגל. אתמול קרה לי שוב ובאופן שונה מפעמים קודמות לא עבר ואני די צולע בהליכה. ככל שאני הולך ועולה במדרגות הכאב נעלם. אבל אחרי ישיבה הוא חוזר. מידע נוסף - אני מתעמל באופן סדיר.

בוקר טוב כרב חד סביב מפרק בירך יכול לנבוע ממספר גורמים , חלקים בעיות תוך פירקית כגון נזק לסחוס , קרע בשפת המפרק , גוף חופשי במפרק ועוד . אך יתכן והכאב מקורו בגורם אחר מחוץ למפרק . ממליץ כי תבדוק עי אורטופד מומחה מפרקים מלווה בצילום של האגן ומפרק ירך בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך