כאב ונוקשות בצד הירך והרגל

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

06/07/2019 | 10:18 | מאת: שיר

כבר מספר חודשים אני סובלת מתופעה של כאב בצד של ירך שמאל בזמן מנוחה. כאשר קמה מישיבה צד הירך מרגיש נוקשה וכואב ואני קצת צולעת עד שמשתחרר הכאב. כמו כן בלילה לעיתים קרובות כל הרגל כואבת ומרגישה נוקשה וכבדה. יש לציין שאני עושה הליכות ספורטיביות של כשמונה ק"מ פעמיים בשבוע, וכפעמיים בשבוע פילאטיס. בהליכה אין כאבים, ובזמן הפילאטיס המנח שקשה לי הוא ישיבה מזרחית כיוון שצד ירך שמאל מרגיש נוקשה ולא גמיש. מה יכולות להיות הסיבות לתופעות כאלו?

צהריים טובים נוקשות וכאב סביב מפרק הירך המקרים בכבדות לאיך הרגל יכול לנבוע ממספר רב של גורמים מבעיות במפרק הירך עצמו כגון שינויים ניווניים , פגיעה בלברום , דלקת ברקמות סביב המפרק כגון סביב הגבשושית הגדולה . בנוסף יש אפשרות כי מדובר בכאב המוקרן מהגב או מהמפרק הנמצא באגן ( סקרו- איליאק) ועוד. יש צורך בבדיקה מעמיקה עי מומחה מפרקים והדמיה רלוונטית . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך