המלצה לטיפול עקב כאבים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

12/05/2019 | 23:57 | מאת: shlomo

שלום רב אני בן 65 ועשיתי בדיקת מ.ר.י ואשמח לייעוץ מה הטיפול המומלץ מודגמים שינויים ארתרוטים במפרק הירך הימני הכוללים: היצרות המרווח הפריקי, אוסטאופיטים אצטבולרים ופמורלים, בצקת אצטבולרית וציסטות תת קורטיקליות. חסר סחוסי נרחב בגג האצטבולום הדקקות הסחוס הפמורלי נראה שמור. ללא עדות לחסר סחוסי בעובי מלא אות גבוה וחוסר סדירות של הלברום הקדמי עליון אף הוא על רקע השנויים הניווניים אזור המעבר בין ראש לצואר הירך נראה שמור ללא עדות לבליטה גרמית היכולה לגרום לimpingement זוית אלפא נמדדה כ 50 מעלות (בתחום הנורמה) אין עדות לפרגמנטים חופשיים במפרק ליגמנטום טרז רציף

בוקר טוב בדיקת ה mri מראה נזק מפושט במפרק הירך בדרגה גבוהה. משמעות הדבר שהסחוס פגוע והחל תהליך ניווני של המפרק הכולל הצרות המרווח במפרקי , נזק לעצם התת סחוסית , ואוסטאופיטים . ההחלטה לגבי טיפול תלויה בקליניקה . אשמח לבדוק אותך ולראות מה האפשרויות הטיפוליות , מטיפול שמרני , דרך זריקות ועד ניתוח במידת הצורך בברכה דר נמרוד שניר מנהל היחידה להחלפות מפרקים מרכז רפואי תל אביב ( איכילוב )

17/05/2019 | 17:48 | מאת: shlomo

תודה רבה על תשובתך.שאלה נוספת בקשר לבדיקת ה mri האם , בצקת אצטבולרית הכוונה לAVN נמק של העצם?

בצקת באצטבולום זה אומר שיש לרוב שינויים ניווניים בחלק במפרקי של ״המכתש״. שינויים ניווניים במפרק ב mri מתבטאים בבצקת בעצם .זה לרוב נובע מפגיעה בסחוס באזור הספציפי , עומס יתר במפרק ולפעמים אף שברים מיקרוסקופיים שמתבטא בבצקת ואות מודבר ב mri. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך