שחיקת סחוס בשתי הברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

22/01/2019 | 17:04 | מאת: עדנה

שלום.אני בת 78 די בריאה (הפרעות בקצב הלב ) לפני שנה ורבע בעקבות נפיחות וכאב חזק בברך ימין ואחרי צילום הסתבר שהסחוס בברך ימין נשחק, הברך גם לא נראית כבעבר...קיבלתי בהבדל של שבועיים אז 3 זריקות חומצה היל' ועזר מאד. בינתיים לפני כחדשיים יש דלקת בברך שמאל. המליץ הרופא למרוח וולטרן2% או פנדל על 2הברכיים.גורם לי אחרי כמה ימים גרוד. האם אתה ממליץ לי על קניית BQlazar או שזה טוב רק ליצרן והמשווק... תודה עדנה

ערב טוב שינויים שחיקתיים בברך הינה תופעה מאד נפוצה . הטיפול כולל גוון רחב של טיפולים שמרניים כולל פיסיוטרפיה זריקות בריכת נוגדי כאב ועוד. כל טיפול ניתן בהתאם לקליניקה ומצב השחיקה / פגיעה בסחוס. משלב מסוים הטיפול הדיפנטיבי כולל טיפול ניתוחי של החלפת מחצית או באך שלמה. בהמלצות האיגוד האורטופדי האמריקאי והאירופי וכן הישראלי אין המלצה לשימוש במכשירים הפולטים לייזר , מגנט או שאר קרינות למינהם. ממליץ בדיקת אורטופד מומחה ברך והחלפות מפרקים על מנת להתאים לך טיפול מתאים בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך