כאבים במפרקי הירך התייעצות

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

18/01/2019 | 10:48 | מאת: נאדר

פענוח CT משמאל: נראים שינויים דגרנטיבים בפרק ירך עם ציסטות סוב-כונדרליות באספקט מדיאלי של ראש המור כמו כן נראים אסטיופיטים מרגינלים קטנים. נראות היסתידויות פיסות עם התגרמות במספר גידים שמקורם באגן משמאל. ימין : נראים שינויים דגרנטיבים בפרק ירך עם ציםטות באצטבולום עליון קדמי. ואני כבר עברתי שתי נתוחים מסוג ארטרוסקופיה אך ללא שיפור. והפענוח הזה מלפני שנה וחצי. ולפי מצב התנועה וההליכה והכאבים שאהי מרגיש היום המצב בשני ירכיים הולך ומחמיר אשמח לקבל מענה

אחהצ טובים תוצאות ההדמיה Ct מראות שינויים ניווניים בינוניים עד מתקדמים במפרקי הירכיים דו״צ , ניתוחים ארטרוסקופיים לרוב לא עוזרים במצבים הנל. הטיפול בשלב זה יכול לכלול טיפול שמרני של פיסיוטרפיה , שינוי פעילות , עזרים כגון מקל ונוגדי כאב , ניתן לשקול לזריקות למפרק בנוסף. כל הטיפולים הנל לא ישנו את מהלך הפגיעה הסחוסית ולרוב כל הטיפולים הנל הינם זמניים. הטיפול הדפיניטיבי למצבך הינו החלפת מפרק ירך וזה כמובן בתלות הסימפטומים והפגיעה באיכות חיים. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך