פיענוח בדיקת MRI ברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

30/12/2018 | 13:37 | מאת: קאסם

הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול PD, T2, T1 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. 1 .שינויים סוב-כונדרלים בחלקו האחורי ב- lLFCעם בצקת לשדית חזקה מסביב. שכבת סחוס שמורה יחסית. 2 .בגומה האחורית לא הודגמה ציסטה ע"ש בייקר. הדגמה תקינה של המפרק הפטלו-פמורלי. 3 .הרצועות הצולבות ללא שינויים פתולוגיים. 4 .אין לראות שינויים בגידים קוואדריצפס ופטלרי. 5 .הרצועות הקולטרליות ללא שינויים פתולוגים. 6 .הדגמה תקינה של המניסקוס הלטרלי. המניסקוס המדיאלי עם שינויים דגנרטיביים מתקדמים. לא הודגם קרע וודאי. בסיכום: שינוים בLFC כמתואר. שינויים דגנרטיביים במניסקוס הפנימי. השאר כמתואר

צהריים טובים אענה בכלליות כי איני יודע כל פרטים עליך , על הפגיעה ועל הסימפטומים. הממצאים מתאימים לשינויים ניווניים בינוניים במדור הלטרלי עם פגיעה סחוסית , בנוסף יש קרע מניסקוס מדיאלי . הטיפול מאד תלוי בסימפטומים , ממליץ בדיקת אורטופד מומחה מפרקים בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך