בדיקה כוויצה כיפופית

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

10/11/2018 | 22:26 | מאת: יקיר

שלום רב, איזה בדיקה זאת כווייצה כיפופית?איך עושים אותה? CT,MRI? לפי הבדיקה של אורתופד מפרקים נאמר :שחיקה של מפרק ירך ימין לאחר שבר ,שינויים ספונדיארטייטים רבים בעמוד שידרה עקב קושי ללכת. Ct בשאלת היווצרות ספירלית הגבלה בתנועות ירך קיצור רגישות ע״ש מותני . אבחנה: שחיקה של מפרק ירך בנוסף כאבי גב תחתון זקוק להחלפה של מפרק ירך. האם יש כאן משהו בעניין כוויצה כיפופית או משהו במפרקים מדומים?

18/11/2018 | 07:27 | מאת: יקיר

אני מבקש בבקשה תשובה לשאלתי !

בוקר טוב משמעות כוויצה כיפופית משמע שבבדיקה יש מגבלת טווחים קשה עם עיבוי של המעטפת של המפרק. על פניו נראה כי הפתרון הניתוחי בשבילך הוא החלפת מפרק ירך מלאה . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך