קרע בגיד quad מצב לאחר ניתוח החלפת ברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

08/10/2018 | 15:43 | מאת: זיקו

מה עושים אם יש חשד לקרע בגיד ה quad לאחר החלפת ברך, האם קורעים כזה גיד בניתוח? האם יש צורך בניתוח? האם ניתן לתפקד ללא גיד ה quad? יש לציין שסובל מכאבים עזים ........

ערב טוב קרע של גיד ארבע ראשי לאחר החלפת מפרק הברך הינו סיבוך מגורי ודורש בירור מלא . במידה ויש קרע מלא תהליך השיקום לאחר הניתוח יהיה בעייתי כי מנגנון היישור נפגע. בשלב ראשון יש לברר האם יש קרע מלא , בירור זה כולל בדיקה קלינית עי מומחה בהחלפת מפרקים או אורטופד בכיר עם הרבה נסיון , ניתן לשלב בדיקה עם אולטראסאונד לבדיקת שלמות הגיד. הטיפול תלוי ברמת הקרע במידה ויש קרע מלא יש לבצע ניתוח לתיקון , בקרע חלקי זה בתלות בתפקוד וביכולת ליישר הרגל בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל מייל: [email protected]

09/10/2018 | 10:08 | מאת: Ziko

האם יש מצב שהגיד נקרע בכוונה ע"י צוות הניתוח? האם יתכן שקורעים את הגיד ללא חיבור?

חס וחלילה תפנה לרופא המנתח שלך לבדיקה

14/10/2018 | 12:51 | מאת: Ziko

מה אומר חוסר סדירות בגיד ה quad , איך זה אמור להשפיע על התיפקוד היום יומי... כרגע מיישר את הרגל פרט למצב מעבר מישיבה לעמידה ואז יש קושי וכאב רב כאשר רוצה ליישר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך