Avn בראש מפרק ירך ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

20/09/2018 | 10:31 | מאת: שני

שלום דר, אני בת 46 . לפני כחצי שנה חליתי במחלת avn כתוצאה מנטילת סטרואידים במשך שנה וחצי. מאז אני בחופשת מילה מתהלכת עם קביים יש לי כאבים ואני צולעת ועושה פעזיותרפיה. לאחרונה בצעתי mri שני ולהלן התוצאות: איזור של קו לינארי תת קורטיקלי באספקט העליון והמדיאלי של ראש הפמור מימין מתאים ל avn ידוע. כעת הפחתה ניכרת בכמות הבצקת העצם אשר הייתה בבדיקה קודמת. עדיין בצקת קלה בצמוד לאיזור ה avn. איזור המושפע לא גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת. ישנו תמט מינימלי של הקורטקס בראש הפמור. בהחמרה קלה מבדיקה קודמת מבחינה זו. נוזל חופשי מוגבר במפרק הירך ללא שינוי. ללא עדות לגוף חופשי. ללא בצקת עצם או נוזל מוגבר במפרק הירך משמאל. ללא בצקת עצם בשאר חלקי האגן. השרירים והגידים בהיקף מפרקי הירכיים תקינים. לסיכום : avn ידוע בראש הפמור מימין, ללא שינוי במימדי הנגע. הפחתה ניכרת בבצקת שהייתה בבדיקה הקודמת. מה לדעתך עליי לעשות? עליי לעשות ניתוח החלפת מפרק ירך בשלב הזה או טיפולים משמרים..אני כבר 6 חודשים בחופשת מחלה ואובדת עצות.. תודה

נזק של Avn בראש הפמור הוא הינו פגיעה קשה במפרק הירך . לאחר הפגיעה הראשונית ישנן שתי אפשרויות - העצם התת סחוסית משתקמת ותומכת בסחוס או שנוצר נזק בלתי הפיך שדורש טיפול ניתוחי לרוב של החלפת מפרק . ממליץ בדיקה יסודית עי מומחה בהחלפת מפרקים , מלווה בדיון באופציות טיפוליות בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך