לאחר ניתוח ציסטה בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

12/05/2016 | 01:47 | מאת: בתאל

היי לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח להוצאת ציסטה שומנית בברך. לאחר כשבוע התחלתי להרגיש חום ,נפיחות ,אדמומיות וכאבים באיזור הניתוח רופא המשפחה קבע כי יש זיהום ונתן לי אנטיביוטיקה. אחרי כמה ימים כבר לא היה חום ולא אדמומיות אך נשארה נפיחות.ביקרתי אצל האורתופד וטען כי מדובר בשטף דם.אינני רגועה היות והאיזור כואב,נפוח וקשה האם זו בצקת? או שמא חזרה הציסטה? אם זו בצקת מה עלי לעשות על מנת להקל ולהפחיתה? כי קשה לי לעמוד זה לוחץ לי על הברך וגורם לכאבים. אשמח לתשובה.

זיהום לאחר ניתוח הינו סיבוך מוכר וידוע , נפיחות באזור לאחר הניתוח יכולה להימשך לתקופה ארוכה במיוחד אם הופיע זיהום לאחר הניתוח . לא ברור מיקום הציסטה , סוגה וגודלה במידה וממשיך כאב ונפיחות -צריך לשלול זיהום כרוני או היווצרות של חלל עם נוזל (דמי או זיהומי -אבצס ) ממליץ פניה לאורטופד - בעדיפות למנתח , ובמידת הצורך בחוות דעת שנייה. בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך