פגיעה בברך וברצועת הברך MCL

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

31/01/2018 | 15:43 | מאת: אילן

משחק כדורגל , אין קושי בכיפוף ויישור ללא כאבים , מידי פעם נשמעים קליקים שאני מסובב את הגוף אבל זה קליק אחד קטן שיוצא משם , יש קושי בהליכה .. הולך עם קביים וצולע קשה מאוד לדרוך .. תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: . במישור סאגיטלי ,אקסיאלי וקורונלי T1, T2, PD בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת .24/10/2017 - ברקע בדיקה במסגרת מעקב על ממצאים שהודגמו בבדיקה הקודמת שברשותנו מ בהקשר של BONE BRUISE - עדיין הדגמה של בצקת לשדית באזור האמיננס הטיביאלי המקורב מתאים ל חבלה .הבצקת מערבת את האפיפיזה וכן מעט את המטאפיזה המקורבת ,כאמור ללא שינוי מהותי . תפליט מתון בבורסות ללא הדגמת תפליט מפרקי חורג . מנגנון המיישרים שמור . רצועות צולבות בשתיהן רציפות וציר תקינים . . שיפור באינטרוול ,ACL - בהשוואה לבדיקה הקודמת רושם להפחתה מתונה בבצקת בסיבי ה רצועות קולטרליות ,הצדדית נראית שמורה . הפנימית מדגימה שיפור במרכיב הבצקתי של הנזק לקצה הפמורלי .עדיין עדות לפגמים ברציפות הסיבים בקצה . קורונלי מערב את שתי השכבות של הרצועה PD, SPIR - והסריקות השכנות ב 14 העליון .סריקה ראה ,MCL - מתחת לאזור הנזק ל MFC - צמד מוקדים של אות חריג מוכרים ויציבים בשוליים השטחיים של ה . קורונלי .)יתכן כחלק מקונטוזיה גרמית .דרוש מעקב PD, SPIR -ב 14( אותה סריקה סחוס פטלופמורלי ללא הדגמת ממצא חריג משמעותי . רטינקולום שמור . סחוס מפרקי בלי ממצא פתולוגי בשתי המדורים . מניסקוסים :הפנימי שמור .הצדדי שמור . בסריקת הגומה הפופליטאלית לא מודגמת ציסטה מסוג בייקר . . גיד הביצפס פמוריס וגיד הפופליטאוס ,ITB - הדגמה תקינה של ה ללא הדגמת ממצאים נוספים בשלד . רקמות רכות שכנות בלי ממצא פתולוגי . בסיכום: עם צמד מוקדים תת-קליפתיים היכולים להתאים לקונטוזיה MCL - קרעים חלקיים במקטע העליון של ה +SPRAIN גרמית או נזק טרביקולרי( או ממצא אקראי .) תפליטים בורסלים מתונים . קונטוזיה לשדית בטיביאל אמיננס . שאר הממצאים כמפורט . . חוזר במועד לפי שקול קליני MRI - לייעוץ אפשר לדעת מה עושים במצב כזה .. פיזתיורפיה וחיזוקים יעזרו לקרע להחלים או שאצטרך לטפל בזה בניתוח ואם כן להערכתך כמה זמן אוכל לחזור לשחק שוב כדורגל (משחק בקבוצה) ופעילות מלאה לאחר ניתוח כזה . זאת אומרת כמה זמן השיקום ? תודה רבה מחכה לתשובה בבקשה ....

עברו כבר 3 חודשים מאז הmriהמפורט במידה ויש לך כאבים צריך להבין למה , קליק מידי פעם לא מדאיג , קושי בדריכה כן ממליץ בדיקה מדוקדקת בשביל להבין מה מקור הכאב

01/02/2018 | 21:15 | מאת: תשובה

תודה על המענה המהיר , הייתי אצל הרופא הוא עשה לי בדיקה פיזית והחליט לתת לי זריקת PRP האם היא יכולה לעזור ולשפר את המצב ? וגם תוך כמה זמן הזריקה אמורה להתחיל להשפיע על המקום ולרפא אותו כמובן לאחר כמה זמן שהרופא יגיד מהזריקה אני יתחיל פיזיותרפיה .. שכחתי להגיד גם שבהליכה מהירה או ריצה קלה למשל שמתי לב שהברך שלי קורסת פנימה וכל הזמן אני מרגיש באזור שמעל הmcl כמו חתיכה שמפריעה לי בתנועה ואני יכול כמו להזיז אותה שאני לוחץ על האזור .. דרך אגב אני בן 15

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך