תוצאות mri לאחר פריקת פיקה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

23/03/2016 | 14:55 | מאת: ע.פ

שלום, לאחר חבלה של פריקת הפיקה (שמתקיימת אחת לכמה שנים) ביצעתי mri עד שאראה רופא, אשמח להתייחסות לגבי שיטת הטיפול היעילה. תודה מודגמת קונטוזיה לשדית נרחבת בקונדיל הפמורלי הלטרלי. מודגם קרע נרחב של ה-MPFL באזור אחיזתו אל הפצט המדיאלי של הפיקה עם פגם אוסטוכונדרלי בהיקף הפצט בקוטר 5 מ"מ במידור הצדדי פנימי (חתך 24 סדרה 8) עם קונטוזיה לשדית בסמוך. הפיקה מודגמת בעמדה תקינה. הסחוס הטרוכלארי מודגם תקין. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ציסטה פופליטיאלית מודגמת בקוטר 1.5 ס"מ במישור הצדדי פנימי. לסיכום: שינויים טראומתיים עקב פריקה של הפיקה כמתואר.

פריקת הפיקה גורמת לפגיעה סחוסית אופיינית וכן לקרע של רצועת MTFL , במידה ויש פריקות חוזרות לאוב מומלץ טיפול אקטיבי שיכול לכלול מגוון רחב של דברים מטיפול שמרני עם בירכית ופיזיותרפיה ועד ניתוחים שונים ההחלטה על הטיפול נקבע על פי ההיסטוריה הרפואית , מבנה האנטומי של הברך , ומהלך הפיקה . המלצה סופית תהיה לאחר הערכה כוללת של מצבך ( כולל שיחה בדיקה ומעבר על אמצעי ההדמיה השונים כולל צילום ct ואו Mri ) בברכה דר נמרוד שניר מומחה לרפואת ספורט ברכיים וירכיים

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך