קק"ל בכרע עוף + ממתיקים (סוכרלוז וסטיביה)

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/12/2016 | 21:27 | מאת: ניצה

כמה קק"ל בממוצע יש בכרע עוף מבושלת (ללא העור)? האם יש סכנה בריאותית בכרסום הקצוות הרכות של העצמות? האם יש להן דווקא ערכים תזונתיים מועילים? מקרב הממתיקים, האם נכונה הטענה כי סוכרלוז וסטיביה הם הבטוחים ביותר לשימוש, וכי הם היחידים המאושרים ע"י ה- FDA לצריכה חושית ובלתי מוגבלת?

שלום ניצה, בין 200-250 קק"ל בממוצע. סכנה בריאותית רק במידה ויש חתיכת עצם ישכולה לפצוע את הושט. מבחינת תרומה תזונתית, לא משמעותית. כל הממתיקים מוגדרים כבטוחים בארה"ב פרט לסכרין שאסור בשימוש, לעומת זאת בארץ מותר. ההבדל שבאמת על פניו סטיביה וסוכרלזו אין עליהם מגבלה של ממש. גם לגבי האחרים, למרות שיש מגבלה, הסיכוי שתגיעי למינון המקסמילי שואף לאפס. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר