כרע עוף מבושלת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
דנה שלום, שאלתי אותך לפני כמה ימים כמה קק"ל יש בממוצע בכרע עוף מבושלת, וענית לי שכ- 220 קק"ל. אף אני הייתי סבורה כמוך. לעומת זאת באתר הרשמי של המועצה לענף הלול מופיע כי בכרע מבושלת יש 232 קק"ל למאה גרם (כתוב מפורשות כי החישוב מתייחס למאה גרם). היות שכרע ממוצעת שוקלת בערך 250 גרם, הדבר נראה לי מעט תמוה. אני מצרפת קישור לעמוד הרלוונטי באתר של המועצה לענף הלול. http://www.ofot.org.il/print?c0=84162 בדקתי במחשבוני קלוריות באתרים נוספים, ואף שם, להפתעתי, הנתונים חופפים לאלו שהתקבלו בענף הלול. אני מצרפת קישור נוסף, שם מופיע כי ב - 100 גרם בשר מבושל של כרע עוף יש 172 קק"ל וביחידת כרע עוף מבושלת בת 350 גרם יש 602 קק"ל. הדבר נראה לי תמוה מאוד. מה דעתך? http://www.foodsdictionary.co.il/Products/1/%D7%9B%D7%A8%D7%A2%20%D7%A2%D7%95%D7%A3%20%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A9%D7%9C-%D7%A6%D7%9C%D7%95%D7%99
שלום מיכל, כי אני התייחסתי לבשר. השקילה נעשית לבשר עצמו ולא לעצם ומכאן הערך הקלורי השונה. המנה שציינתי כ- 220 קק"ל זהו המס' הממוצע. תלוי בגודל של הכרע. בברכה,דנה
דנה שלום ותודה רבה על תשובתך, האם כוונתך היתה שבאתרים שבהם בדקתי הערכים הקלוריים התייחסו לכרע כולל העצם? ואם אכן החישוב התבצע בדרך זו - מה הטעם, בעצם, להביא בחישוב גם את משקל העצם? הרי איננו אוכלים את העצמות... הדבר גורם לבלבול רב ולחוסר הבנה, כפי שקרה לי.