בישול חציל במים השחר?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
בוקר טוב שבת שלום וחג שמח: ) ניסיתי לבשל כדי להימנע מטיגון/אפיה בשמן חציל לצורך ממרח והוא השחיר במים האם החימצון הזה מסוכן בריאותית הכוונה האם החציל שבישלתי בטוח לאכילה?
שלום חיים, החמצון אינו מסוכן. אתה יכול מדי פעם לשים בתנור, קצת שמן זית מעל, וזה יוצא מצויין ובריא. בברכה,דנה
יש דרך קלה, מהירה וטעימה להימנע מטיגון בשמן ואפיה עם שמן. חותכים קוביות גדולות עם קליפה ומסדרים צפוף במחבת כך שהקליפה תיגע בתחתית. מוסיפים מעט מים כך שיכסו רק את הקליפה וקצת את מה שמעל הקליפה ומבשלים עם מכסה על אש גדולה או בינונית, אפשר גם אש קטנה לאחר הרתיחה אבל זה לוקח יותר זמן, ובודקים בעזרת מזלג מתי מתרככך. מוציאים את הקוביות חציל על צלחת שטוחה ומורחים עם מברשת ביצה שמן איכותי לפי הטעם והכמות שרוצים, או שלא כי זה טעים גם בלי שמן, ומפזרים מלח. בקיצור אידוי עדיף על בישול כי לא נספגים מים בחציל וזה גם טעים וגם המינרלים לא עוברים למים. הערה: המים מתאדים מהר צריך לבדוק מדי פעם ולהוסיף קצת מים. יכול להיות שתחתית המחבת תקבל צבע שחור אם המים יתאדו לגמרי וממשיכים לאדות - זה מקליפת החציל, אלא אם כן נשרפה המחבת - זה כבר משהו אחר. בהצלחה.