כמות המלח נטו בקופסאות שימורים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/10/2025 | 11:27 | מאת: מירב

1. כאשר כתוב בטבלת ערך תזונתי על קופסת שימורים, למשל של זיתים, 1300 מ"ג נתרן, שזה הרבה מאוד ואף מוגזם, האם כמות הנתרן היא בכל מה שיש בקופסת שימורים כלומר כולל הנוזלים? 2. כמה מלח, באחוזים,"נספג" בזיתים או במלפפון כבוש ביתי, מתוך כל כמות המלח המוכנסת לצנצנת? 2. האם שטיפת הזיתים במים או השריה בקערית מים לכמה דקות לפני הארוחה תפחית את המלח משמעותית או שאין טעם להתעסק עם זה? תודה.

שלום מירב, על חלק מהאריזות כתוב מסונן , אז זה יתן את התשובה. הכמות של הנתרן כל כך גבוהה, שזה לא משנה אם זה במים או במוצר, כי בסוף הם מגיעים לשיווין ריכוזים. כל עוד זה מעל 300 מ"ג נתרן ל- 100 גר' מוצתר, זה נחשב הרבה. השרייה במים וזריקתם בהחלט יכולה לעזור בהוצאת חלק מהנתרן, אבל זה גם יפגע באיכות המוצר עצמו, כמו מרקם. המלצה שלי- תכיני לבד. קל, יש לך שליטה על כמות המלח, בריא יותר, זול יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר