לגבי אידוי בבישול ובכלל באופן כללי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
בוקר ושבוע טוב:) רציתי לשאול אני תמיד משתדל לבשל ללא אידוי תבלינים רכיבים ומשחק עם תבלינים אבל כשאני טועם תבשילים שנעשה בהם אידוי חייב להגיד שהם טעימים וחדים יותר בטעם אם אאדה בצל או בכלל את הירקות עם התבלינים ללא שמן אן אם ריסוס קל האם זה יעשה את הבישול פחות בריא? או שהאופציה של הבישול ללא אידוי היא הבריאה ביותר?
טעם זה אישי שאלתי אם לשלב אידוי בהכנת אוכל בהכרח הופך אותו פחות בריא? רוצה להבין כל עוד שבאידוי הירקות או התבלין לא שרוף אז זה אומר שזה בריא ולא מסוכן לאכילה בריאותי?
בכל תהליך בישול יש הרס של ויטמינים, בעיקר בגלל החום. אידוי דווקא נשחב שיטה טובה ולא מזיקה. בברכה,דנה
אז אידוי של ירקות לפני התבשיל 1-3 דקות מבחינה בריאותית אין בזה סיכון? וסליחה על כמות השאלות חשוב לי לדעת ותודה על הסבלנות