שייק מעלי תרד על בסיס יומי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום בן 50 לא חובב גדול של ירקות, אוכל חסה בעיקר חסה ועגבניה. חשבתי אולי להכין בבוקר שייק, ואולי זה יהיה קל יותר. קראתי על הייתרונות הגדולים של עלי תרד, הרבה נוגדי חימצון, ויטמינים, ניטרטים בכמות נכבדת (סלק אני לא אוהב, אז כנראה שעלי תרד זה הכי קרוב מבחינת הכמות). כמה עלי תרד צריך ביום? האם יש התוויות נגד (אני לא לוקח קומדין)? האם אפשר ומומלץ לשתות את זה על בסיס יומי ולאורך זמן? ניסיתי הבוקר לראשונה להכין משקה כזה, מילאתי קצת עלי תרד, קצת חלב, חפוץ עץ, ותמר. ועדיין הרגשתי את הטעם של העלים, אולי צריך להתרגל לזה? והאם השילוב טוב ובריא? ולגבי התפוח עץ, איזה מומלץ? הירוק? האדום? תודה
שלום אורי, אין ירק או פרי מוסיים שצריך או חובה לאכול יותר מאחר. כולם טובים, ותורמים לבריאות, לא צריך להנעל על פרי או ירק מסויים, פשוט לאכול כמה שיותר ביממה, עם דגש על ירקות ומגוון. אם לא טעים לך תרד, נסה ירק אחר. בצורה שבה אתה צורך אותו, די משמידה את התכונות הטובות שלו. בברכה,דנה
את מתכוונת שכל שייק פירות או ירקות משמיד את התכונות הטובות של הפירות והירקות? מדוע ריסוק בבלנדר של עלי תרד עם תפוח עץ ויוגורט (כלומר עם נוזלים) משמיד את התכונות הטובות?
שלום אורי, התשובה היא כן, כי ברגע שאתה מבצע ריסוק, חלק מהויטמינים החשובין, כגון ויטמין C מתחמצן די באופן מיידי. יתרה מכך, כשאתה שותה מיץ, תכולת הסיבים יורדת ותכולת הסוכר היחסית עולה. ההמלצה היא אכילת ירקות ופירות טריים, לא מיץ. בברכה,דנה
את התפוח עץ כמובן אין שום בעיה לאכול טרי ושלם, אבל את העלי תרד אי אפשר לאכול, זה לא אכיל לבד. את התפוח עץ אני מרסק ביחד רק בשביל שיהיה ניתן לשתות את זה יחד עם העלי תרד המרוסקים את העלי תרד בכל מקרה אני לא אוכל בשביל הויטמין C, אלא בשביל הניטריטים, לפי מה שהבנתי זה לא נהרס בריסוק. מה דעתך?
שלום אורי, אין שום יתרון מיוחד בעלי תרד. אם או בלי, זה לא משנה לבריאות יותר או פחות מירקות אחרים. בברכה,דנה