רסק עגבניות בדיאטת fodmap

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/03/2024 | 14:53 | מאת: אנונימית

היי אני מאובחנת עם Ibs ופועלת פחות או יותר על פי דיאטת FODMAP אני יודעת שרסק עגבניות הוא גבוה בפודמאפ בגלל הסוכרים אז רציתי לשאול האם רסק עגבניות שהוא רק עגבניות ללא סוכרים הוא נחשב בטוח? והאם רסק עגבניות שיש בו סוכר עדיין נחשב רע? כי אני יודעת שהדברים הבעייתיים זה הפרוקטוז בגדול.. אשמח לדעת אם יש רסק מוכר שכן עונה על הדרישות של הדיאטה ועל הדרך ידידותי יותר גם לבעיות קיבה תודה מראש.

שלום, איני מומחית לתחום, כך שאיני יכולה לתת לך תשובה מדוייקת. מציעה שתפני לדיאטנית גסטרו שהמליצה לך על התזונה הזו. במידה ואת לא מלווה, חשוב שתהיי, זו תזונה שיכולה להוביל לחסרים תזונתיים אם לא מבוצעת בליווי מקצועי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר