מלח ונתרן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/03/2024 | 14:04 | מאת: סוזן

שלום רב לדנה, שואלת בקשר למלח ונתרן לדוגמא ב-100 גר' סרדינים יש 322 מ"ג נתרן,מה זה אומר?מבחינת כפיות מלח?אם כול הבריאות שיש בסרדינים האם יש כאן מוקש בגלל הנתרן? מהיא הכמות המומלצת של הנתרן ומלח ליום?בדרך כלל מציינים על המוצרים כמויות נתרן איך מחשבים ? האם נתרן פירושו מלח? תודה רבה סוזן

שלום סוזן, המגבלה במלח היא הנתרן (המרכיב השני של מלח הוא כלור, ואיתו אין בעיה). ההמלצה היא לצרוך כ- 2400 מ"ל נתרן ליממה לאדם, אבל אפשר יותר, תלוי במחלות רקע. כפית מלח לדוגמה מכילה כ- 2000 מ"ג נתרן. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר